13 Aralık 2012 Perşembe

Sahiplenmeden evde geçici yuva olarak hayvan bakın

Her zaman bir sürü köpeğim olsun isterdim. Ya köpek eğitmeni olmalı, ya köpek gezdirme işi yapmalıydım. Şimdi ise evde geçici köpek bakımı sağlayan yuva arayan minik patiler var. Köpekleri sahiplenmeden birden çok köpeğin sevgisini yaşamak için harika bir fırsat.

İnternette HAYSEV tarafından paylaşılan bir mesajı zenginleştirerek yayınlamak istiyorum. Kendinize ve çocuklarınıza köpek ve kedi almadan önce geçici yuva olmak, kısa bir süreliğine hayvan sahibi olmayı deneyimlemenizi sağlar. Böylece hayvancıklar barınakların kötü koşullarına terkedilmez. Sıcak bir yuvayı deneyimleyebilirler. Siz de kendi hayvanınızı almadan pek çok farklı hayvan davranışını deneyimlemiş olursunuz. Çocuklarınıza da bir başka canlıya bakmanın sorumluluğunu kısa bir süre yaşatmış olursunuz.


Geçici ailelerin önemi ülkemizde ne yazık ki zor anlaşılmaktadır. Kliniklerde tedavileri bittiği halde yuvalanamadığı için çıkamayan ve kafes ortamında psikolojileri son derece bozulan can dostlarımızı bu işkenceden ancak geçici aile bilincini yayıp sağlamlaştırarak kurtarabiliriz.

Geçici ailelik ne demektir?

Geçici aile olunan pati yuvalanana kadar, ya da kalıcı ailesinin evine gidene kadar belli bir süre bizimle kalırlar. Onlara ailemizin bir üyesi gibi bakarız, travmalarını atlatmalarında yardımcı oluruz. Günü gelip kalıcı ailelerine gittiklerinde ise can dostlarımız bu muhteşem koşulsuz sevgiyi yaşamış, tadına varmış olarak hayatlarına sorunsuz devam ederler.

Geçici aile olmak bizler için de son derece yükseltici bir deneyimdir, bir hayvana sahip olmadan, onun en yüksek iyiliğini istemek nadir kişilere ait kalitelerdir.

Siz de ''Geçici Yuva'' olup bir can kurtarmak istemez misiniz?

Istanbul ve Ankara'da çok acil geçici yuvalara ihtiyaç duymaktayız.

Iletişim bilgileriniz ile beraber bakmakta olduğunuz patileri içeren kısa bir mesajlar başvuruda bulunabilirsiniz.

Iletişim : haysevder@gmail.com
Haydi ne duruyorsunuz siz de bir başvuruda bulunun!

Hiç yorum yok: