21 Aralık 2015 Pazartesi

Pire ve kenelere karşı doğal kehribar tasma



Kedi kehribar tasma

Doğal hayvan bakım bloglarımda en çok okunan konulardan biri kedi ve köpek pirelerine karşı uygulanacak doğal yöntemlerle ilgili yazılarımoluyor. Kedilerimde ve kurt köpeğim Efe’de en son zehirli kimyasal damlalar yerine bitkisel kene tasması kullanmıştım. Kedilerim kokusunu hiç sevmemiş 2 gün boyunca birbirlerinin kokusunu alamadıkları için kavga etmişlerdi. Çocuklarıma ve kendime 4 ay önce Sofimaya’dan diş çıkarmada kolaylık sağlaması ve genel sağlık açısından kehribar kolye aldım Pire ve kenelere karşı kedi ve köpekler için de kehribar tasmayı görünce çok sevindim.

Aslında doğal ve çiğ beslenme uygulayınca  hayvanların bağışıklığı kuvvetleniyor. Pire istilası azalıyor çünkü artık kedi ve köpeğiniz daha sağlıklı ve kuvvetli olduğu için parazitlere karşı daha az çekici hale geliyor. Parazitler genelde rahat çoğalabilecekleri hasta ve bağışıklığı düşük hayvanları tercih ediyorlar. Yemeklerine elma sirkesi ve sarımsak eklemek de kullanılan yöntemler arasında. Yine de arada üstüne gelen bir iki tane pire ve keneyi mekanik olarak elle ve tarakla temizlemek düzenli tüylerini kontrol etmek gerekiyor.

Fosilleşmiş kozalaklı ağaç reçinesi olan kehribar taşından yapılan tasmalar da son zamanlarda pire ve keneleri evcil hayvanlardan uzaklaştırmakta pire damlalarına alternatif olarak kullanılmaya başladı.
Köpek kehribar tasma

Kehribar nasıl işe yarar?
Kehribar fosilleşmiş çam reçinesi olduğu için içeriğinde aromatik kokusu bulunan şifalı yağlar içeriyor. Bu aromatik reçine kokusu sürtünme ve ısı ile ortaya çıkıyor. Sürtünme ve temas ile evcil hayvanınızın tüyüne ve tenine işleyen bu aromatik reçine kokusu pire ve keneler için caydırıcı etki ediyor. Çünkü bu parazitlerin koku almak için burunları olmasa da kurbanlarını seçmek için koku almakta kullandıkları duyu organları vardır.

Ayrıca kehribar boncukları kedi veya köpeğinizin boynunda takılı olduğu zaman elektrik depoluyor. Küçük dostunuz bu küçük elektrik akımını hissetmez ama evcil hayvanınız ile temas haline geçen keneler ve pireler bu elektirik dalgası ile çarpılıp düşer ve evcil hayvanların üzerinden beslenemezler.  Bu şekilde uzaklaştırıcı etkisi de bulunur. 

Kehribar tasma

Kehribar tasmanın özellikleri nedir?
*100% gerçek Sertifikalı Baltik Kehribarı,
*100% gerçek deriden yapılmış,
*En iyi etkiyi sağlamak için cilasız ham kehribar boncuklar,
*Boncukları paslanmaz ince metal üzerine dizilmiş,
*Ayarlanabilir farklı ebatta kayışlar,
*Kene ve pire ilaçlarının içeriğinde bulunan Permethrin, Pyrethrin, Fibronil
gibi kimyasal içerikler bir tek parazitler için değil evcil hayvanınız, ev halkı, ve çocukların soluması içinde zararlıdır. Bunları ve toksik her hangi bir madde içermez.

Kehribar tasma nasıl kullanılır?
Devamlı takılı durduğu zaman 3 hafta içinde etkisi maksimum seviyeye ulaşır.
Her 4 haftada bir soğuksudan geçirilmelidir. Sabun, ilaç gibi kimyasal maddelerle temas etmemelidir. Yıllar boyunca etkinliği devam eder. Tasma yerine kullanılmaz.

Kehribar tasmayı nereden alabilirim?
Kedi ve köpek için pire ve kene kovucu kehribar tasmaları www.kehribartasma.com sitesinden veya 05532540075 whatsup’dan Aslıhan Hünkar ile mesajlaşarak alabilirsiniz. Ben diş çıkarma dönemi ve genel sağlık için 3 kızıma ve kendime kehribar kolyelerimizi ise www.sofimaya.com sitesinden aldım. 

İNDİRİM: sofimaya benden duyan annelere indirim yapıyor. Telefonla veya e-posta ile satın alırken benden duyduğunuzu söyleyerek 5TL indirim alabilirsiniz. Haberiniz olsun ! :)

Hiç yorum yok: